Tvoříme e-shopy
Novinky

Listopad plný prvenství - Webtop100 a IEA

15. 12. 2023 5 minut

Letošní listopad se pro WPJ stal nezapomenutelným. Již čtvrtý rok po sobě jsme se zúčastnili soutěže WebTop100, přihlásili do soutěže Internet Effectiveness Awards a posunuli komfortní zónu v roli přednášejících před zcela zaplněným sálem.

Sdílet



Listopad plný prvenství - Webtop100 a IEA

ÚSPĚCH NA WEBTOP100

WebTop100 je soutěž, kterou jsme ani letos při podání přihlášek nevynechali. Projekty jsou hodnoceny na základě 4 kritérií - Uživatelská přívětivost (váha 35 %), Komfort ve výběru služeb spojených s nákupem, dopravou, platebními metodami atd. (váha 30 %), Plnění byznys cílů (váha 25 %) a Inovativnost řešení - inspirace pro ostatní (váha 10 %).


V loňském roce jsme si s e-shopem Ovečkárna odnesli historicky první umístění a to bronzové místo v kategorii E-commerce projekt roku - Velký B2C projekt. Letos jsme si dali za cíl se v rámci umístění posunout a nebo místo alespoň obhájit. Nakonec se nám podařil velký milník a vyhráli jsme 1. místo s celkovým hodnocením 91 %.

Poprvé jsme se rozhodli přihlásit i do kategorie Malý B2C projekt a to s e-shopem Hannah, který jsme spustili v roce 2022. K naší radosti se i tato nominace podařila a my získali skvělé 3. místo s celkovým hodnocením 80 %. Kompletní výsledky naleznete zde.

POPRVÉ JSME SI VYZKOUŠELI ROLI PŘEDNÁŠEJÍCÍCH

Součástí soutěže WebTop100 byla i konference, na které jsme jakožto vítězové kategorie vystoupili společně se CEO Ovečkárny, Ondřejem Machalou. Zavzpomínali na naše začátky, odhalili co je klíčem k budování dlouhodobé spolupráce s klientem a jak se daří pomáhat původně rodinnému podniku expandovat po celé Evropě a tvořit stamilionové tržby. Prozradili jsme také, jak jsme vybudovali systém pro vrácení zboží, který za poslední rok umožnil Ovečkárně zpracovat desetitisíce vratek ke spokojenosti zákazníků.

NAŠE PREMIÉRA NA IEA

V letošním roce jsme se poprvé zúčastnili i soutěže Internet Effectiveness Awards. Jedná se o nejvýznamnější českou soutěž efektivity digitálních projektů, kterou pořádá Asociace dodavatelů internetových řešení. Porota posuzuje efektivitu projektů podle splnění stanovených cílů a jasně měřitelných čísel. Hlavními měřítky jsou tedy return of investment (ROI), konverzní poměr, return on advertising spend (ROAS) a nebo podíl nákladů na zisku.

Do 18. ročníku jsme se přihlásili s projektem Ovečkárna do dvou kategorií - E-commerce B2C a Spotřební a rychloobrátkové zboží. V půlce října jsme již věděli, že jsme se umístili na stupních vítězů alespoň v jedné kategorii. Nikoho z nás ale nenapadlo, že si nakonec odneseme rovnou dvě ocenění. V kategorii Spotřební a rychloobrátkové zboží jsme se umístili na skvělém 3. místě a ještě větší radost nám přineslo 1. místo v kategorii E-commerce B2C.

PODĚKOVÁNÍ NA KONEC

Všech úspěchů v letošním roce si moc vážíme! Získaná ocenění patří všem členům WPJ týmu, kteří naší platformu WPJshopu neustále posouvají kupředu a přichází s nápady na rozvoj. Velké díky patří i našim klientům za důvěru a za užitečné nápady na nové funkce a vychytávky.

MÁTE ZÁJEM O WPJSHOP?

Chcete nahlédnout do efektivní administrace wpjshopu a dozvědět se o dalších funkcích platformy? Kontaktujte nás, rádi vám pošleme demo e-shopu.