Tvoříme e-shopy
Novinky

Spojení dvou značek a vytvoření nového e-shopu ZooShopXXL.cz

18. 11. 2022 5 minut Zákazníci

Pokud by měl existovat ráj pro milovníky všech domácích mazlíčků a veškerého sortimentu pro ně, těžko byste hledali lepší místo, než je ZooShopXXL. Díky více než 15 000 produktů skladem se řadí mezi špičky ve svém oboru a to především i kvůli širokému výběru akvaristiky. ZooShopXXL můžete navštívit ve čtyřech fyzických prodejnách po ČR, ale zároveň si můžete nakoupit i z pohodlí domova na jejich e-shopu. O to, aby vše správně fungovalo v online prodejně, jsme se postarali my.

Sdílet



Spojení dvou značek a vytvoření nového e-shopu ZooShopXXL.cz

NOVÁ IDENTITA, NOVÉ LOGO

Zadání bylo jasné, sloučit značku ZooShopXXL, která se používala výhradně pro prodejny, a zooshop-eu, která fungovala pro e-shopy. Grafický návrh nového e-shopu jsme odstartovali přípravou nové vizuální identity a nového loga, které se objevuje na e-shopu a postupně se s ním budete moci potkávat i na prodejnách. Cílem bylo zaujmout především cílovou skupinu, proto jsme jako hlavní barvy použili oranžovou a hnědou. Zároveň jsme vytvořili také maskota, který zákazníka provází napříč celým e-shopem a celkovou vizuální identitou značky. Na e-shopu maskot zákazníkům poradí s výběrem pomocí ikon, článků i online podpory. Své místo si zde našel i věrnostní program „Staňte se členem smečky“, který zákazníků nabízí spoustu benefitů.

JEDINEČNOST ONLINE PRODEJE V NĚMECKU

Mimo online i offline prodej na českém trhu se ZooShopXXL výrazně pohybuje i na trhu v Německu. Jedinečností je zde možnost online prodeje živých akvarijních rybiček a rostlin. Narozdíl od České republiky je online prodej tohoto sortimentu v Německu povolen a je zasílán přepravní službou přímo na adresu odběratele. Od začátku jsme tedy věděli, že se budeme soustředit i na německou mutaci e-shopu. Snadnou správu obou mutací najednou usnadňuje náš modul překlady, kde klient spravuje obě mutace z jednoho místa.

NAPOJENÍ

Nový e-shop je po technické stránce napojen na systém Vario, ze kterého synchronizujeme veškerá data o produktech. Celý provoz je plně automatizovaný. Klient zadá všechny potřebné informace o produktech do Varia a e-shop poté poskytuje skvělou prezentaci a filtrování produktů. 

Obráceným směrem zasíláme objednávky a expedice následně probíhá ve Variu. Kontrola složitých přepravních podmínek pro již zmíněné živé rybičky a rostliny není překážkou, jelikož se snadno nastaví v našemu modulu pro přepravní omezení. Díky skvělé spolupráci se podařilo spustit v krátké době dvě jazykové mutace zároveň s otevřením jedné kamenné prodejny.

MÁTE ZÁJEM O WPJSHOP?

Chcete nahlédnout do efektivní administrace wpjshopu a dozvědět se o dalších funkcích platformy? Kontaktujte nás, rádi vám pošleme demo e-shopu.